Principalele tendinte ale usilor de interior pentru 2020


Cu totii stim cat de important este sa acordam atentie fiecarui detaliu in timpul renovarii unei case sau a unui apartament. Toate acestea se intampla pentru ca trebuie sa cream o armonie perfecta intre toate elementele de decor ale unei incaperi. Nici usile interioare nu fac exceptie. La urma urmei, acestea indeplinesc nu numai o functie practica, impartind toate incaperile din camera, dar pot deveni adesea un punct de reper al interiorului tau. 

Mai mult, acum producatorii ofera o selectie atat de mare de produse, incat puteti gasi cu usurinta un model pentru gustul si portofelul vostru. Inainte de a face o achizitie de usi de interior este important sa se determine aspectul produsului si caracteristicile sale tehnice. Mai jos poti vedea cateva detalii referitoare la tendintele usilor de interior din acest an.

modele de usi din lemn cu sticla
Principalele tendinte ale usilor de interior pentru 2020

Alegerea usilor interioare in functie de forma si dimensiunea lor

Cea mai importanta etapa de la care sa inceapa selectia usilor interioare este o masurare minutioasa a pasajului unde vor fi instalate. In acest caz, alegerea marimii gresite a produsului nu va fi deloc placuta. Desigur, in multe spatii rezidentiale usile au dimensiuni standard. Cel mai adesea, latimea lor este de 60, 70 sau 80 de centimetri. 

In ceea ce priveste inaltimea usilor interioare, in ultimii ani, aceasta valoare s-a schimbat usor. Nu cu mult timp in urma, nu a fost mai mult de doi metri, dar odata cu aparitia de cladiri noi si un design mai original, proprietarii caselor gasesc din ce in ce mai des in cataloagele de produse structuri care sunt mai mari de doi metri, inclusiv pentru usile din lemn stratificat. Aceasta tehnica va ajuta la ridicarea vizuala a tavanului din camera si va face camera mai spatioasa.

Principalele tipuri de structuri si metode de fixare a usilor interioare

In tara noastra, cele mai populare usi sunt cele batante, care pot fi simple sau duble. Cel mai adesea, deschiderile in apartamente si case moderne implica instalarea in principal a structurilor cu o singura usa. In ciuda numarului mare de modele mai neobisnuite, astfel de optiuni au fost considerate de mult timp clasice. Printre avantajele unor astfel de usi interioare se numara aspecte precum:

  • Pret rezonabil care nu afecteaza calitatea produsului. Chiar si usile scumpe ale unui astfel de plan vor fi proiecte retractabile mult mai rentabile.
  • Usor de instalat.
  • Versatilitatea produsului, care permite aceluiasi model sa se potriveasca in stiluri si culori diferite ale interiorului.
  • Simplitatea si traditionalismul.

Despre materialele usilor de interior

Cel mai adesea, alegerea unui material ca baza pentru o usa interioara este influentata de factori precum:

  • costul produsului finit;
  • caracteristicile functionale ale camerei in care vor fi amplasate astfel de usi (de exemplu, pentru o bucatarie sau baie, este necesar sa se tina seama de umiditatea ridicata, care poate strica unele materiale).

MDF-ul este totusi un material mai scump si mai durabil. Usile confectionate dintr-un astfel de material vor asigura o izolare excelenta a caldurii si a sunetului. In plus, pot fi utilizate in camere cu umiditate ridicata (bucatarie, baie etc.).

Lemn solid. Material natural si durabil care este si mai scump. Este considerat cel mai scump material pentru usile de interior sau de exterior. Dar acest lucru este justificat de caracteristicile sale functionale – astfel de usi nu numai ca sunt absolut ecologice, ci si durabile – cu o functionare corespunzatoare, care va pot rezista mai mult de cincizeci de ani.

Optiuni combinate. Cel mai adesea, aceasta abordare se adreseaza producatorilor care doresc sa reduca usor costul produsului finit. Pentru a face acest lucru, ei iau un material mai usor si mai ieftin (de exemplu, pinul). 

Nuante de usi la moda in 2020

Dupa ce te-ai decis asupra dimensiunii si tipului de constructie a usilor interioare, trebuie sa te gandesti la aspectul lor. Multi oameni se gandesc la culoare in faza initiala. Si aceasta este abordarea corecta, deoarece rezultatul final ar trebui sa se incadreze perfect in interiorul camerei.

Nuantele intunecate ale usilor interioare au, de asemenea, propriile lor functii. Acestea ajuta la adaugarea de claritate si constructivitate stilului general al camerei si ies in evidenta pe fundalul peretilor si al podelei. Unele nuante intunecate (de exemplu, wenge) arata nobil si luxos, creand o versiune eleganta a interiorului.