Decorarea camerei de copii cu ajutorul mobilierului din lemn stratificat


Decorarea camerei de copii poate fi o adevarata provocare din cauza faptului ca ne dorim o camera cat mai luminata, utila si care sa le ofere siguranta. Pentru ca acolo cei mici isi fac temele, dorm sau se joaca, este necesar sa te gandesti la o amenajare cat mai complexa pentru a indeplini toate necesitatile acestuia.

Pe langa inspiratie in alegerea culorilor camerei si materialul mobilierului este unul deosebit de important. Copiii au nevoie de un mobilier rezistent, care sa nu ii puna in pericol si care sa reziste in timp. De aceea, mobilierul din lemn stratificat poate fi alegerea ideala. Acest tip de mobilier este superior calitativ, elegant si durabil in timp. Este realizat din tipuri de lemn rezistente si care sa creeze un mobilier inedit.

imagine usi albe

Cateva idei de decorare a camerei copiilor cu acest tip de mobilier, care te-ar putea ajuta:

Usa din lemn stratificat deschisa la culoare

O usa alba, de exemplu, poate fi ideala pentru o camera de copii. Indiferent de culorile pe care le folosesti pentru decorarea interioara a camerei, o usa simpla, alba va completa decorul. Usile din lemn stratificat sunt o alegere potrivita pentru o camera de copii, deoarece sunt rezistente si usor de folosit.

Parchet rezistent si care nu aluneca

Parchetul este un alt aspect deosebit de important. Pentru ca cei mici se vor juca foarte mult pe jos, trebuie sa alegi un parchet rezistent, eventual din lemn stratificat si cu o grosime mai mare. Un parchet trebuie sa nu se desprinda pentru a nu deveni un pericol pentru copil. Totodata nu trebuie sa alunece foarte mult pentru ca exista riscul de accidentare. Incalzirea sub pardoseala este o alegere de luat in seama atunci cand ai un copil.

Crearea unui loc special de joaca

Indiferent daca este de varsta mai mica sau mai mare, orice copil are nevoie de un spatiu de joaca in camera lui. De aceea este necesar sa fie gandit chiar inainte de a decora intreaga camera. Desigur, ai putea zice ca patul sau un birou este mult mai important si prioritar de proiectat, mai ales daca dimensiunile camerei sunt reduse, insa nu uita de un loc special de joaca. Acolo trebuie sa se regaseasca si cutiile cu jucarii, eventual si un covor unde cel mic se poate juca.

Ferestre din lemn stratificat durabile si rezistente pentru siguranta copiilor

Ferestrele sunt la fel de importante ca si mobilierul si usile de interior, pentru amenajarea camerei de copii. Acestea trebuie sa ofere siguranta si sa fie usor de folosit pentru aerisirea camerei. Totodata trebuie sa ofere siguranta termica in orice anotimp, mai ales ca este vorba despre o camera de copii. Ferestrele din lemn stratificat sunt sigure si durabile in timp, nu se curbeaza, nu se crapa si permit schimbul de aer. Interesant este si ca se pot crea forme diverse de ferestre din lemn stratificat precum arcada, cerc sau romb.

Mobilier pentru haine usor de folosit

Mobilierul pentru haine este un obiect indispensabil dintr-o camera de copii. Acesta trebuie sa fie cat mai spatios pentru a putea depozita toate hainutele copiilor, insa nu trebuie sa ocupe nici foarte mult spatiu din camera. Camera copilului trebuie sa fie cat mai aerisita si echipata cu tot ce are nevoie un copil. Un dulap realizat din lemn stratificat este solid, rezistent si ofera siguranta intr-o astfel de camera.

Dimensiunile camerei – un aspect important

Este posibil sa dispui de un spatiu generos pentru camera copilului tau sau, din contra, spatiul sa fie unul redus. De aceea recomandat ar fi ca mobilierul sa fie realizat pe comanda, in special in cazul spatiilor de dimensiuni mai mici. Tine cont de calitatea materialelor alese pentru mobilier pentru ca este deosebit de important ca cel mic sa fie in siguranta in camera lui.